Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога Василя Сухомлинського

Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога 
Василя Сухомлинського
Саме такою була тема виховної бесіди, проведеної професором кафедри економіки, менеджменту та фінансів Оленою Гуріною, присвяченої 105-й річниці з дня народження В. Сухомлинського. Метою бесіди було ознайомлення здобувачів освіти із біографією та творами видатного педагога, мислителя та гуманіста.
Василь Олександрович Сухомлинський – це великий педагог, мудрий учитель, чудова людина. В його палкому серці панувала невичерпна доброта і щира любов до всього  світу. Василь Олександрович не лише навчав дітей, а й прищеплював кожному із них найкращі людські якості, виховував у них доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі. Василь Олександрович є автором 48 монографій, понад 600 наукових статей та 1500 оповідань і казок для дітей.
«Якщо Ви бажаєте, щоб діти творили, створювали художні образи, перенесіть з вогника своєї творчості хоча б одну іскру в свідомість дитини. Якщо Ви не вмієте творити, або вам здається пустою забавою спуститися до світу дитячих інтересів, – нічого не вийде» – В.Сухомлинський. 
Ці мудрі слова не втратили актуальності і донині. Літературний спадок В.Сухомлинського – це скарб для батьків та вчителів, джерело знань і джерело духовного багатства освіченої особистості.