«Плануй і обирай свідомо» –цикл профорієнтаційних тренінгів

«Плануй і обирай свідомо» – під такою назвою пройшов цикл профорієнтаційних тренінгів, проведених професором кафедри економіки, менеджменту та фінансів Оленою Гуріною для здобувачів освіти та учнів шкіл Первомайської територіальної громади.
Мета заходу – орієнтація учасників на свідомий вибір майбутнього професійного шляху. Завдання – розширення уявлення про актуальні професії сьогодення, сприяння інтуїтивній оцінці професій різного спрямування, підвищення рівня самоменеджменту, уміння виділяти пріоритети при плануванні своїх життєвих та професійних перспектив.
Тренінг складався із трьох зустрічей за такими темами: раціональна та ірраціональна профорієнтація, управління та адміністрування як професійний напрямок, штучний інтелект та професії майбутнього.
Під час тренінгу було проведено чимало профорієнтаційних вправ, серед яких «Якби я був…», «Людина-?», «Відгадай професію», «Асоціативний експеримент», «5 кроків», «АІ та діти покоління Альфа».
Найбільшу зацікавленість учасники проявили щодо питань майбутнього розвитку професій під впливом тотальної цифровізації та стрімкого розвитку штучного інтелекту.