Конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим України

Для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні, щороку до Дня Гідності та Свободи найкращим молодим вченим призначаються державні іменні стипендії за вагомий внесок у розвиток української науки, посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки й освіти.

20 серпня розпочинається черговий конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні (далі – Конкурс). Відповідне рішення затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 09.08.2024 № 1118.

За результатами конкурсного відбору найкращим молодим вченим буде призначено 25 державних іменних стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. 

Зверніть увагу, що подання заявок відбуватиметься через систему «URIS». Відповідний модуль конкурсу Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS» для подання документів буде доступний з 02.09.2024. Організаційну допомогу щодо користування системою надає НДЧ, якщо документи для участі в конкурсі будуть надані не пізніше 16 вересня. Консультації щодо системи «URIS» – начальник науково-організаційного відділу НДЧ Руслан Заплітний, +38 (0372)58-47-08, r.zaplitnyy@chnu.edu.ua.


Кінцевий термін подання документів – 20 вересня 2024 року.

Виплата стипендій розпочинається з 1 січня 2025 року.

Довідкова інформація за телефоном: + 38 (044) 287 82 57.