Виховна бесіда до Дня гідності та свободи

До Дня гідності та свободи для студентів 2 та 4 курсів викладачами кафедри економіки менеджменту та фінансів Волошиною -Сідей В.В. та Корнєвою Н.О було проведено виховну бесіду, під час якої згадали події доленосних для української нації революцій. Також мали змогу переглянути світлини тих події на вебресурсі Національного музею Революції Гідності.
21 листопада 2021 року в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня з інтервалом у дев’ять років розпочалися два наймасовіші протести в сучасній Україні: у 2004 році – Помаранчева революція, у 2013-му – Революція Гідності.
Після перемоги Помаранчевої революції в листопаді 2005 року президент України Віктор Ющенко запровадив державне свято – День Свободи 22 листопада, яке скасував у грудні 2011 року Віктор Янукович. Після Революції Гідності 13 листопада 2014 року президент України Петро Порошенко підписав указ No 872/2014, згідно з яким 21 листопада відзначається як День Гідності та Свободи.
Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».