Учитель року – 2023

 
Наші викладачі у журі
конкурсу «Учитель року – 2023» – Номінація «Захист України»!

На виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», наказу Міністерства освіти і науки України від 19 жовтня 2022 року № 930 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023», відповідно до пункту 6, підпункту 13 пункту 1.1 Положення про департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 21 червня 2018 року № 257-р (зі змінами), із метою підвищення престижності професії вчителя, виявлення та підтримки талановитих педагогів був проведений перший тур всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2023”

 

20-24 лютого 2022-2023 навчальному році Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти в дистанційній формі проведений конкурс з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні у номінації  «Захист України».

В цій номінації було визначено сім осіб різного кваліфікаційного рівня, головою фахового журі визначено Лелеку Віталія Миколайовича в. о. завідувача кафедри фізичної культури та спорту, доктора філософії у галузі освіти, доцента кафедри фізичної культури та спорту Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. ІІ місце зайняв конкурсант, випускник кафедри військової підготовки МНУ ім. В.О.Сухомлинського Роман Василюк.

Нагадаємо наш викладач, доцент, завідувач кафедрою фізичною культурою та спортом Лелека Віталій Миколайович: Автор (співавтор) понад 50 наукових і навчально-методичних праць.

У 2017 році вміло очолював робочу групу при МОН України з розроблення навчальної програми «Захист Вітчизни» для закладів загальної середньої освіти (рівень стандарту).

У 2020 році очолював робочу групу при МОН України з розроблення навчальної програми (зміни) «Захист України» для закладів загальної середньої освіти (рівень стандарту).

 

З 2017 року Регіональний науковий консультант Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з питань створення військово-спортивних майданчиків для підвищення рівня ефективності занять з предметів «Фізична культура» та «Захист України».

Член координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Миколаївській обласній державній адміністрації. Голова журі Миколаївського обласного конкурсу «Учитель року – 2019» з номінації «Захист Вітчизни». Член журі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2019» з номінації «Захист Вітчизни».

Міністерство освіти та науки України запросило Віталія Лелеку у склад журі 2 туру Всеукраїнського конкурсу з 03 по 14 квітня 2023 року.

Побажаємо нашому викладачу наснаги, здоров’я в у цей непростий для нас час, у час війни та визначити з найкращого вчителя України в номінації «Захист України».

Слава Україні! Героям Слава! Слава Збройним Силам України!