Виховний захід – вшанування пам’яті жертв Голодомору

Пам’ятаємо страшні сторінки нашої історії…Щороку в четверту суботу листопада українці у всьому світі вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 рокі.  На кафедрі економіки менеджменту та фінансів провели онлайн-зустріч зі студентами з приводу вшанування пам’яті жертв голодомору.  Переглянули та обговорили документальні відео- пам’ятки очевидців тих страшних подій.

Із здобуттям незалежності Україна пройшла великий шлях у прийнятті та усвідомлення наслідків Голодоморів, розкриття архівів й дослідження цього питання відкрило правду про злодіяння радянської влади як для українців, так і для всього світу.

Комуністична влада злочинно замовчувала факт голоду. Жодної офіційної згадки про цю жахливу трагедію не було.  Не забудемо! Не пробачимо!

Виховна бесіда на тему: “Голодомор 1932-1933 рр. Постгеноцидний синдром”
З метою виховання патріотизму, свідомої громадянської позиції молоді толерантності, почуття моральної відповідальності перед викликами та вшанування пам’яті жертв голодомору, викладачем кафедри економіки, менеджменту та фінансів Волошиною-Сідей В В. було проведено виховну годину зі студентами 379 групи на тему: 
“Голодомор 1932-1933 рр. Постгеноцидний синдром”. Під час заходу обговорили історичні події тих років, мали змогу ознайомитися з матеріалами щодо цієї теми за даними музею Голодомору. Вкрай важка тема, але дуже необхідна, адже молоде покоління українців повинно пам’ятати страшні сторінки своєї історії. Вшановуємо пам’ять усіх невинно закатованих штучним голодом. Пам’ятаємо …