Виховна година: «Бабин Яр: руйнуємо антиукраїнські й антисемітські міфи»

До Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру доцентом кафедри економіки, менеджменту та фінансів Данік Н.В. за допомогою технічних засобів дистанційного навчання було організовано спільний перегляд документальних фільмів: «Бабин Яр: руйнуємо антиукраїнські й антисемітські міфи», «Бабин Яр: нові документи», «Бабин Яр в пошуках пам’яті…» зі студентами кафедри. Бабин Яр. Назва цієї місцини на тодішніх околицях Києва стала узагальненою, увійшла без перекладу у всі мови світу як символ кривавого злочину нацистського режиму, який перекреслив усі тогочасні моральні ідеали європейської цивілізації і всі досягнення європейського гуманізму.
29 вересня виповнилося 80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру. У перший та другий день Йом Кіпуру у 1941 році тут було розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут було вбито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення.
Це місце поєднує нас у нашій скорботі, воно ж поєднує нас в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами