Виховні заходи до Дня захисників та захисниць України на кафедрі економіки, менеджменту та фінансів

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою “День захисника України”. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявлені нашими бійцями на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

Сьогодні, у час повномасштабної, кровавої війни росії проти свободи, незалежності, волі України та всього українського народу, вшановувати героїв , справжніх захисників та захисниць України на усіх фронтах є вкрай важливим.
На кафедрі економіки, менеджменту та фінансів пройшли виховні години присвячені цьому святу. Увесь колектив та студентство захоплюється мужністю, відвагою, волею до перемоги нашого народу, пишаємося нашими захисниками і захисницями.
Нехай віра українців оберігає вас від ворожої зброї, а любов до країни не вичерпується навіть у найскладніші часи
Бажаємо Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба. Дякуємо вам за кожен новий день, який ми можемо проживати на українській землі!
Поки є такі герої, що захищають мирне майбутнє наших дітей від брехливого підлого ворога, ми обов’язково переможемо.

Віримо в перемогу України!

Героям слава!