Захід до Дня охорони праці

«Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип і право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work). Саме під цим гаслом 2023 року проходить Всесвітній день охорони праці. 
У МНУ імені В.О. Сухомлинського оголошено тиждень присвячений Дню охорони праці. 3 травня викладачем кафедри економіки менеджменту та фінансів Волошиною-Сідей В.В. було  проведено виховну бесіду зі студентами 3 та 5 курсів на тему: “Захист права на безпечне та здорове робоче середовище”. Під час заходу поспілкувалися про історію виникнення  Всесвiтнього дня охорони працi, що бере початок вiд Дня вшанування пам’ятi працiвникiв, якi загинули на роботi. До бесіди долучилися викладачі кафедри, які розказали про особливості законодавчо-нормативного врегулювання питань охорони праці та закордонний досвід у цьому питанні. Обговорили основні нормативно-правові документи, що врегульовують питання охорони праці. Студентка 3 курсу Сердюкова Олена розповіла про діяльність МОП, яка розробляє мiжнароднi трудовi норми у формi конвенцiй i рекомендацiй, що встановлюють мiнiмальнi стандарти основних трудових прав: робочий час, час вiдпочинку, оплата працi, здоровi та безпечнi умови працi, piвнi можливостi чоловiкiв i жiнок.
Участь у онлайн-конференції до Дня охорони праці
27 квітня викладачі кафедри економіки, менеджменту та фінансів долучилися до онлайн-конференції, присвяченій Дню охорони праці: «Право на безпечне та здорове робоче середовище – основне право у сфері праці». Організатор заходу: журнал «Охорона праці» за підтримки Проєкту МОП за фінансування ЄС «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні»
Під час конференції  обговорили такі питання:
– БЗР як основний принцип і основне право у сфері праці;
– оновлення законодавства з БЗР – поточна ситуація і подальші кроки;
– БЗР у воєнний і післявоєнний час;
– психосоціальна підтримка на робочому місці у воєнний і післявоєнний час;
– підсумки XІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2023».
Дякуємо організаторам та учасникам за змістовні доповіді та вкрай необхідну та актуальну інформацію