Міжнародний день студентського спорту

Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед студентів

до МІЖНАРОДНОГО ДНЯ СТУДЕНТСЬКОГО СПОРТУ

20 вересня 2023 р.

в МНУ імені В. О. Сухомлинського

 

Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU). Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України і Спортивна студентська спілка України запрошують усі вищі навчальні заклади України долучитися до цієї ініціативи. Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського не є винятком та намагається активно долучати студентів до усіх відомих спортивно-оздоровчих заходів, а також впроваджує свої.

Основною метою проведеного заходу стало: формування здорового способу життя та широке залучення студентської молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом; підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я студентської молоді; популяризація та подальший розвиток видів спорту та рухової активності серед студентів.

20 вересня 2023 р. поряд з Центральним стадіоном Миколаєва пройшов захід до Міжнародного дня студентського спорту, на базі якого відбулось урочисте нагородження викладача і студентів кафедри фізичної культури та спорту Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України оголосило подяку Миколаївському національному університету імені В. О. Сухомлинського за активну участь у Всеукраїнських та обласних фізкультурно-оздоровчих проєктах, популяризацію фізичного виховання та спорту серед студентської молоді.

Зокрема, були нагороджені:

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичної культури та спорту Лелека Віталій Миколайович за особистий внесок у розвиток студентського спорту та підготовку команди до участі у XVIII літній Універсіаді України.

Ложенко Катерина Володимирівна, студентка IV курсу, 443 групи, спеціальності «014.11 Середня освіта (Фізична культура)», за активну життєву позицію, пропаганду здорового способу життя серед студентської молоді та значні успіхи у спорті.

Ізбаш Ілля Олегович, студент IV курсу, 413 групи, спеціальності «014.11 Середня освіта (Фізична культура)», за значні успіхи в спорті, активну життєву позицію та участь у XVIII літній Універсіаді України.

Лі Артем Олексійович, студет ІІ курсу, 213 групи, спеціальності «014.11 Середня освіта (Фізична культура)», за активну життєву позицію, пропаганду здорового способу життя серед студентської молоді та значні успіхи у спорті.