До Дня Чорнобильської катастрофи

НЕПОПРАВНІ НАСЛІДКИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ
Під такою назвою відбувся захід, організований професором кафедри економіки, менеджменту та фінансів Оленою Гуріною у Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу.
26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася масштабна аварія, яка згодом була визнана як найбільша в історії катастрофа в ядерній енергетиці, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. 
Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних і гуманітарних наслідків. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи.
Українська діаспора після аварії на ЧАЕС виявили високу громадянську позицію та активність у світі. Вона організовувала демонстрації, готувала звернення до урядів західних держав, збирала матеріали про трагедію. Закордонний провід Української головної визвольної ради у вересні 1986 року доклав значних зусиль, аби питання Чорнобиля внести на розгляд ООН.
Україна та світ заплатили високу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи, які відчуваються й нині. 
Виховний захід до Дня Чорнобильської катастрофи
26 квітня 1986 року – день Чорнобильської катастрофи –  один з найтрагічніших днів в історії України. Сьогодні викладачі та студенти кафедри економіки , менеджменту та фінансів зустрілися, щоб згадати страшні події цього дня та вшанувати пам’ять героїв -ліквідаторів катастрофи.  Під час заходу поспілкувалися про наслідки Чорнобильської катастрофи для України та людства, передивилися відео -матеріали про ці події: “Чорнобиль, як це було” та  “Місто Чорнобиль. Чи є життя серед радіації”. 
Події цього дня стали однією з наймасштабніших трагедій для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народ.