24.02.24

 

24 лютого 2024 р. – субота. 731 день війни в Україні

Саме 24 лютого 2022 р. у четвер о 3:30 ранку росія віроломно розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Сьогодні — друга річниця початку повномасштабного вторгнення. Наші захисники і захисниці щодня роблять усе можливе, щоб зовсім скоро в Україні пролунала пісня Перемоги! 

Ця війна – сучасна. Це перша війна, в якій увесь світ спостерігає за рухом лінії фронту в режимі реального часу. Це перша війна, перевагу в якій забезпечують дрони й технології, а не танки й артилерія. І Київська політехніка робить усе, щоб допомагати нашим воїнам якомога ефективнішими розробками, інженерними рішеннями, обладнанням.

Вибухи, з того дня лунають чи не щодня. Ми розрізняємо звуки польоту шахедів, ракет і роботи ППО. Звуки вибухів знають у Миколаєві Києві й Харкові, Одесі й Дніпрі, Львові й Вінниці. У нас немає безпечних місць в країні. Війна триває.

Два роки повномасштабної війни, десять років від початку російської агресії – це досить довгий період складних рішень, гірких втрат, болісних змін. І ми не знаємо, скільки ще триватиме ця війна. Тому маємо бути сильними, гнучкими й професійними, мислити якомога реалістичніше й тверезіше, щоб чимшвидше її закінчити.

Стараймося якнайкраще виконувати свою роботу і вірити у нашу спільну перемогу.

Слава Україні, слава її Захисникам!