День пам’яті героїв Крут

 

29 СІЧНЯ (НЕДІЛЯ) 

День пам’яті героїв Крут – в цей день українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – бій під Крутами. Відзначається щорічно 29 січня.

Виховна година

В Україні 29 січня відзначається День пам’яті Героїв Крут. 1918 року київські студенти стали жертвами нерівного бою проти армії більшовиків, поблизу селища Крути Чернігівської області. Цьогоріч цей день має особливе значення для нашої країни, адже саме зараз тисячі героїв також виборюють незалежність нашої держави. Тож, з метою вшанування пам’яті героїв Крут та формування у здобувачів освіти почуття національної свідомості, любові та шани до батьківщини , на кафедрі економіки, менеджменту та фінансів було проведено виховну годину приурочену до цієї дати. Під час заходу куратори 3, 4 та 5 курсів розповіли про історичні передумови цієї події. Здобувачі освіти поділилися своїми знаннями щодо героїв, які загинули під Крутами.  Разом переглянули вирізки з українського історичного фільму-екшну режисера Олексія Шапарєва, який вийшов у прокат 7 лютого 2019 року “Крути 1918”. Залишилися під враженням від перегляду.
Тож, допоки історичні події живуть у нашій пам’яті, вони мають свою цінність. Пам’ятаємо про цю трагічну сторінку української історії.